top of page
Wedding Ceremony

VRAGEN

Waar ben je werkzaam?

 

Ik woon zelf in regio Antwerpen maar rijd met plezier het héle land (of continent) door.

Hoeveel kost het ons als je enkel onze ceremonie schrijft/spreekt, en niet allebei doet?

De exacte prijs bereken ik afhankelijk van jullie wensen, maar houd er rekening mee dat ik meer tijd besteed aan het schrijven dan aan het spreken (en de voorbereiding daarvan).

Wat als we zo'n ceremonie nogal duur vinden? -> Wil je liever geen geld spenderen aan een ceremonie, wissel dan je geloften en ringen uit op het gemeentehuis en laat wat gasten speechen bij het diner. Oftewel: schrap de ceremonie. Waar draait trouwen voor jullie écht om? Focus daar je budget op. (Vb. decoratie, muziek, kledij, eten, foto's, jullie liefdesverhaal delen en vieren) ​Het gevoel waarmee jullie wegwandelen van de ceremonie zet de toon voor de rest van de trouwdag. En dat is ook het gevoel waarmee je binnen 60 jaar terugkijkt op je Grote Dag! Kies daarom zorgvuldig je ceremoniespreker. Besef dat de allerduurste bloemist, weddingplanner, DJ, fotograaf, MUA, chef-kok, barman, stylist of locatie ter wereld geen halfbakken ceremonie kunnen redden. Andersom heeft een fantastische, persoonlijke ceremonie al die andere dingen niet nodig om jullie trouwdag formidabel te maken. De keuze van een écht goeie ceremonieschrijver-spreker is dus geen overbodige luxe. Zijn de bloemen verkeerd geleverd, is de DJ te laat, het eten te zout, je kapsel te los of de jurk gekreukeld? Who cares? Daar draait jullie Grote Dag niet om. Maar... is de ceremonie maar zo-zo? Auwch! Geslaagde ceremonie = Geslaagde trouwdag.

Wat is het verschil tussen een ceremoniespreker en een ceremoniemeester? ​-> Een ceremoniemeester staat in voor de praktische kant van je bruiloft - denk "wedding planner". Een ceremoniespreker is dan weer degene die je ceremonie leidt, zoals een priester in de kerk. TIP: schakel niet zomaar je ceremoniemeester (of weddingplanner/-designer) in om ook even snel je ceremonie te leiden. Check eerst of die persoon wel de juiste capaciteiten heeft. Want het praktische organisatietalent van een ceremoniemeester is héél verschillend van het bijna poëtische schrijf- en spreektalent van een ceremoniespreker.

Doe je ook ceremonies voor 2 bruiden of 2 bruidegommen?

Absoluut! Liefde is liefde.

Hoe lang op voorhand contacteren we je best?

Nu. Hoe sneller je me de trouwdatum doorgeeft, hoe meer kans je hebt dat ik die dag nog geen andere boeking heb. Geef me minstens twee maanden de tijd om jullie ceremonie voor te bereiden - zo krijgt jullie Grote Moment ruim de tijd om te rijpen.

Wat als jij ziek zou zijn op onze trouwdag?

Ik zorg dat ik er sta - wat er ook moge gebeuren. Adrenaline en een paardenmiddel verrichten wonderen. Moest Murphy écht tegen ons zijn en ik onverwachts al mijn ledematen inclusief mijn stem ben verloren, dan zorg ik ervoor dat een andere spreker de show komt redden. Ik heb kwalitatieve contacten en vertrouw jullie dan toe aan iemand die mijn (en jullie) zegen heeft.

Wat als een huwelijk uiteindelijk niet doorgaat?

Dit wens ik jullie uiteraard niet toe, maar het kan altijd gebeuren. Ook omstandigheden zoals verrassingskindjes rommelen wel eens met trouwplannen. In dat geval betalen jullie uiteraard niet voor mijn spreekwerk. Voor het schrijfwerk bekijken we hoeveel werk ik er al heb ingestopt op het moment van de annulatie.

bottom of page