top of page
20170115_160916_edited.jpg

MIJ BETER LEREN KENNEN?

 

Ik werk niet gewoon als een verhalenschepper, ik bén Verhalenschepper. Dat is mijn hele zijn en wezen. Ik doe dit omdat het me energie geeft en ik er gelukkig van word, en ik weiger om dingen te doen waar ik op het einde van de rit niet trots op ben of waarvan ik niet weet waarom ik ze deed.
 

LIEFDESBRIEVEN

 

Daar hou ik van – om te krijgen en vooral om te schrijven. (Onlangs schreef ik er nog één aan mijn manlief.) In een liefdesbrief gelden namelijk geen stijlregels of woordwetten. Het enige dat telt is dat je met je hart vertelt, en dat is nu toevallig net mijn ding! Ik doe dingen volledig, enthousiast en vurig of ik doe ze helemaal niet.

VUUR

 

Een tijd geleden vroeg ik me af wat mijn woord zou zijn, dat ene begrip dat mij als 'merk' omschrijft en hoe iedereen mij kent. Ik denk dat ik het weet: Vuur. Want ik durf mezelf een warme ziel te noemen, iemand die anderen snel warm krijgt voor de ideeën waar ik zelf gebrand op ben, iemand die niet van koele kikkers houdt, die zich in vuur en vlam smijt voor haar projecten, en die vurig liefheeft maar ook als een furie kan vechten voor wat belangrijk is.

IN HET KORT

 

Katrien in het kort: Op Zweinstein zou ik thuishoren bij Griffoendor, en volgens de Briggs-Meyers typologie ben ik een INFP, net als J.K. Rowling en J.R.R. Tolkien, William Shakespeare en A.A. Milne. Met mijn gezinnetje woon ik in een houten huisje in het bos. Onze lapjeskat heet Filleke. Ik ben een avondmens, lichtelijk verslaafd aan sneeuw en rijstpap. Ik stop áltijd om aan de rozen te ruiken, en huil hardop bij goede boeken en films.

UNIEK

 

Het opvallendste aan mij is waarschijnlijk mijn onuitputtelijke energie. Mensen die me pas leren kennen spreken hun verbazing altijd uit: "Hoe kán het bestaan dat jij altijd zo veel energie hebt? Waar haal je die vandaan?!" Ik weet het zelf niet, ik zal misschien als kind in een grote ketel Redbull gevallen zijn... Ik weet alleen dat ik me nooit moet forceren om energie op te brengen voor dingen waar ik in geloof, en dat mijn enthousiasme blijkbaar gigantisch besmettelijk is (u weze gewaarschuwd).

REISROUTE

 

Al sinds ik kon lopen en praten, ben ik entertainer en verhalenverteller. Verhaaltjes verzinnen en opnemen met mijn kleine cassetterecorder, als danseres op het grote podium (nog steeds trouwens), wekelijks toneeltjes maken met de vriendinnen en die voorbrengen in de klas, gedichten, krantjes, nieuwjaarsbrieven, aankondigingen, scenario's, met de centjes van mijn communie een camera kopen en films maken, niets liever dan met een spreekbeurt de klas meeslepen, schrijven voor de schoolkrant en voor Circusmagazine en van alles en nog wat, me onderdompelen in mythen tijdens de lessen Grieks, de grammar-Nazi uithangen en Middelnederlandse teksten vertalen bij Taal- en Letterkunde, filmscripts uitwerken bij de Master Film en Visuele Cultuur en daarna ook verfilmen op de filmschool...

VOOR JULLIE

 

Als talig spraakwezen kon ik me altijd vlot uitdrukken en heeft het me meer dan eens verbaasd dat niet iedereen zo gemakkelijk gezegd krijgt wat hij bedoelt. Ik vind het daarom prachtig om ook andere mensen hun verhalen te helpen verwoorden. Daarvoor moet je hen natuurlijk wel haarfijn kunnen aanvoelen. Als hoogsensitief persoon kan ik gelukkig heel vlot lezen wat er speelt bij anderen, en voelen ze zich snel op hun gemak. 

DIPLOMA'S

 

Eén van mijn grootste liefdes is taal, en dan vooral als middel om mensen te verwonderen, betoveren, meevoeren. Het verbaast dus niet dat ik met Grote Onderscheiding afstudeerde aan de Universiteit van Antwerpen met een diploma Taal- en Letterkunde 'Nederlands & Engels' op zak. Daarna verdiepte ik me verder in verhalen vertellen via filmtaal, en behaalde ik mijn Masterdiploma 'Film en Visuele Cultuur' aan de UA, en studeerde ik af als filmmaker aan de International Academy for Film and Television.

Samenwerken? Geef me een seintje!

PORTFOLIO

bezoek mijn

Thanks! Message sent.

PORTFOLIO

Katrien als

performer & podium-coach

bezoek mijn

Op instagram deel ik sneak peeks van wat ik in mijn


        dagelijkse creatieve / professionele leven zoal uitspook !

bottom of page